Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Tema jutra: Neznanje

U temi jutra, na N1, „Treba li Srbiji nuklearka” sa jedne strane doktor fizičke hemije, sa druge kordinator za energetiku ispred organizacije civilnog društva. Nije fizičar, hemičar, fizikohemičar ali zna čovek sve. E, to je vreme u kojem živimo u Srbiji, gde laici drže predvanje stručnjacima. Televizija N1 saučestvuje u širenju neznanja naspram nauke. Tu dolazimo do odgovornosti medija, koga dovode u emisije, kome daju relevantnost. U odnosu na režimske medije N1 i Nova S jesu objektivniji ali je veliki broj emisija trač priča sa odabranim gostima. Ko ih bira ne znamo.

Ekologija je grana biologije. Neko ko posmatra okolinu nije ekolog on je posmatrač okoline. To treba razlikovati.

Kada su u pitanju prirodne nauke preduslov da bi vodio debatu je da imaš bazično znanje sticano kroz srednju školu i fakultet.

Na ovu priču nadovezuju se grupice ljudi koje protestuju protiv lekara ispred njihovh kuća i stanova. Vreme u kojem se nauka potire, a neznalice tumače medicinu, je zlo vreme.

Nacrt zakona koji predviđa tužilačku udbu po službenoj dužnosti za iznošenje mišljenja u javnost je nagovaštaj dolaska logora.

Centar za istraživanje u politici Argument

www.bitovik.org.rs

smart
Tema jutra: Neznanje
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial