Pokret ARGUMENT

Pokret ARGUMENT

Vizija

Srbija, otvorena, demokratska i razvijena zajednica. 

Misija

Razvoj Srbije kroz povećanje učešća  građanki i građana u donošenju odluka, uključivanje marginalizovanih grupa u zajednicu, afirmisanje koncepta dobre uprave, život od svog rada, kultura i obrazovanje građana kao temelj društva, kvalitetna zdravstvena zaštita, tolerancija i interkulturalni dijalog, održiva poljoprivreda i zaštita životne sredine kao način života, negovanje prekogranične saradnje.

Temelj i oslonac društva je građanin. Mi se zalažemo za aktivnu političku ulogu pojedinca kroz individualne stvaralačke zahteve i projekte, i društvene odnose koji počivaju na pojedinačnoj odgovornosti. Jedan od najvažnijih ciljeva pokreta je neprestano podizanje kvaliteta življenja građana. Bez materijalne nezavisnosti svakog pojedinca nema ni političke nezavisnosti. Materijalno siromaštvo proizvodi duhovno siromaštvo i besperspektivnost, što posebno pogađa mladu generaciju. Mladi Ijudi neće imati potrebu da se odlučuju za odlazak iz bogate i otvorene zemlje. 

Pozivamo gradane koji žele da se uključe u pokret da pošalju pismo zainteresovanosti sa kontakt podacima na mejl: bitovikargument@gmail.corn

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial