Najvažnije vesti za 11.06.2024.

Evo nekih od najvažnijih vesti iz sveta za danas, 11. jun 2024.:

Najvažnije vesti za 11.06.2024. Izbori za Evropski parlament: Preliminarni rezultati izbora za Evropski parlament pokazuju da su partije okupljene u dve desničarske grupe – Evropski konzervativci i reformisti i Identitet i demokratija – uvećali svoj broj mandata.

Najvažnije vesti. SAD i Japan: Sjedinjene Američke Države su zatražile pomoć Japana da brzo dopune svoje zalihe projektila, s obzirom na ratove koji besne na Bliskom istoku i u Ukrajini.

Najvažnije vesti. Situacija u Bugarskoj: Na parlamentarnim izborima u Bugarskoj pobijedio je GERB, stranka desnog centra bivšeg premijera Bojka Borisova.

Najvažnije vesti. Hamas i Izrael: Hamas je odgovorio na predlog američkog diplomate Blinkena o prekidu vatre u Gazi, tražeći garancije umesto obećanja.

Najvažnije vesti. Rusija i Češka: Postoji mogućnost da Rusija stoji iza pokušaja paljenja autobusa u Pragu, a policija je uhapsila jednog muškarca optuženog za terorizam.

Najvažnije vesti. Izraelski napadi: Izraelska vojska nastavlja napade na civilna područja u pojasu Gaze, ubivši najmanje šest osoba, među kojima su i deca.

Najvažnije vesti. Proširenje EU: Profesor Boško Picula izjavio je da je proširenje EU neizgledno sledećih nekoliko godina.

Blog #Argument

Opšti cilj: Doprineti objektivnom i nepristrasnom  izveštavanju građana i rešavanju javnih problema.

Specifični cilj: Razvijen Blog #ARGUMENT na sajtu www.bitovik.org.rs/blog/, zasnovan na informisanju građana, definisanju društvenih problema, činjenicama, podacima, građanima pruža razumljiv sadržaj u rešavanju javnih problema.

Rezultat: Održiv Blog #ARGUMENT na sajtu www.bitovik.org.rs/blog/, zasnovan na informisanju građana, definisanju društvenih problema, činjenicama, podacima, građanima pruža razumljiv sadržaj u rešavanju javnih problema.

Aktivnost: uključuje istraživanje, sakupljanje podataka, analizu, promišljanje, sposobnost da se napadne politički problem u raspoloživom vremenu u konkretne svrhe.

Uobičajeni stil: Primena formalne metodologije na politički relevantna pitanja; predviđanje posledica.

Modalitet: evaluacija

Metod: Sinteza informacija kako bi se iz njih izvukle političke alternative .

Predmet analize: Orijentisan ka pitanju ili problemu.

Prikupljanje podataka: Istraživanja ograničenog raspona i usmerene na konkretno pitanje.

Najvažnije vesti za 11.06.2024.
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial