Piše: Slobodan Martinović

Međunarodna podrška, Vučić i desni kandidati

Reče jedan analitičar društvenih dešavanja, komentariše zadnjih trideset godina, kako Vučić ima međunarodnu podršku i sa istoka i sa zapada. Zaključio prema broju poseta, razgovora, u jednom danu. Ja ne bih rekao da on ima međunardonu podršku. Oni ne mogu naći boljeg partnera u Srbiji, koji zastupa njihove interese, kojeg interesi Srbije ne zanimaju. Samo da ga ne pitaju za stanje vladavine prava, demokratije, borbe protiv korupcije. Licemerni su i ovi sa istoka i zapada, kao i sam Vučić. Tretiraju građane Srbije kao kompletne idiote.

Prema do sada objavljenim kandidaturama, za predsednika Srbije, dominiraju kandidati desnice. To su različite nijanse politika iz devedesetih godina, gde su centralna pitanja Kosovo, Srebrenica i Nato. Ta pitanja sa životnim standardom građana nemaju nikakve veze. Kandidata sa leve strane i centra još nema.

U fokusu tih nijansi nisu potrebe građana, borba protiv korupcije, pravda, već dodvoravanje politikama devedesetih, koje su prozvele ovo zlo što danas živimo.

Nema još kandidata da malo odvoji, promeni priču, ohrabri građane. Uglađeni nacionalisti prodaju priču koju smo već sto puta progutali.

Međunarodna podrška, Vučić i desni kandidati
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial