Piše: Slobodan Martinović

Zatvoreni Balkan

O kakvom Otvorenom Balkanu pričaju Vučić i Rama, Zaev je podneo ostavku. To bi trebali  Vučić i Rama da urade, kada se sagledaju rezultati njihove politike.

Otvoreni Balkan gde caruju uzurpatori na nacionalizmu, uz lično bogaćenje, kao smislu bavljenja politikom. Srbija i Albanija da sarađuju tako što će preskočiti Kosovo i Crnu Goru. Isto važi za Severnu Makedoniju. BiH je stigla u Savet bezbednosti UN zahvaljujući trojici bahatih, bezobraznih političara. Prednjači Dodik sa svojom zapaljivom retorikom. On, Bakir i Čović su privatizovali Srbe, Bošnjake i Hrvate u BiH. Niko od njih trojice ne zna šta je najbolje za tri naroda.

Mešanje Srbije i Hrvatske u unutrašnje odnose u BiH je očigledno. Međunardona zajednica bi trebala uvesti sankcije Srbiji i Hrvatskoj zbog toga, a Dodiku, Bakiru i Čoviću pripretiti izolacijom zbog destabilizacije čitavog regiona.

I na ovim osnovama neko želi da gradi Otvoreni Balkan. Najgore od svega što je ceo region upao u svetsko oko politike gde se prelamaju interesi velikih sila. Nije bio dovoljan rat na prostoru bivše Jugoslavije, nije dovoljno iskustvo Iraka, Sirije, Avganistana, da političari sagledaju ozbiljnost situacije.

„Samo da rata ne bude“.

Zatvoreni Balkan
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial