Piše: Slobodan Martinović

Mural

Dok sam gledao kako drugarica Aida gađa jajima mural ratnog zločinca Ratka Mladića, rekoh sebi šta sve generacija šezdesetih prošlog veka treba da uradi da bi ostali krenuli. Izložila je ovim potezom sebe opasnosti od raznih likova bez grama pameti. Trideset godina se borimo protiv zla i nikako da ga pobedimo.

Kada bismo svi u svom okruženju, bar jednim jajetom, pokazali otpor prema lošem živeli bi u boljoj zajednici. Ovako, sve se čeka da neki pojedinac, u ume svih nas, se izloži opasnosti i reši sve probleme. A ostali da gledaju, rade za platu, školuju decu, itd. Kao da odabrani za opšte dobro nemaju potrebu za time.

Gde je opozicija, čeka izborne uslove. Zameraju svaku kritiku na njihov račun. Oni nisu sposobni ni jedno jaje da bace na izlog, u znak protesta. Njihovi advokati podnose krivične prijave koje nemaju nikakvog efekta jer se ne procesuiraju. I to im je politika. Nemaju odgovor ni na jedno pitanje u društvu, počev od Kosova, Crne Gore, BiH, ratnih zločinaca, rasta cena, itd. Ne žele, ne znaju, to je sada pitanje, da uključuje građane u pokrete i političke partije.

Živela sloboda!

Mural
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial