Piše: Slobodan Martinović

Fudbal je samo igra

Ne bih komentarisao igru reprezentacije i sporni gol već da podsetim da je fudbal samo igra. Imala je nekada svaka ulica svog Piksija, Pižona, Mocu Vukotića i ostale. Igrao se fudbal u ulici, samo je raspored zvezda odabrao baš Piksija i ostale  da budu zvezde, jer su to po fudbalskom umeću mogli biti mnogi od nas.

I tako od igre došli smo do toga da fudbaleri na tržištu vrede i preko 100 miliona eura, dolara. Fudbalski timovi se mere po budžetu a ne po fudbalskoj igri. Kako fudbaler može da vredi tolike novce kada je fudbal samo igra.

U toj igri ne može neko da vredi 100 miliona više od bilo koga. Zato sam i prestao aktivno da pratim fudbal, osim ponekad, jer je posledica nejednakosti u zajednici. Samo zato što je fudbaler oprošteno mu je svako neznanje, manjak obrazovanja. Nije mi jasno što se toliko tetoviraju a ovi naši stalno krste.

Naš fudbal bez temeljne reforme ne može krenuti na bolje. Zato me i čudi Piksi da je pristao da bude selektor u vreme mandata Slaviše Kokeze. Da se ne zavaravamo, mi reprezentaciju u fudbalu nemamo.

Fudbal je samo igra
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial