Piše: Slobodan Martinović

Izborni  uslovi

Pojedinci, manje grupe koji  sebe nazivaju opozicijom, koje pojedini mediji promovišu, u pripremi su platforme za pregovore sa vlašću oko izbornih uslova. I oni ne mogu bez radne grupe, gde će verovatno ući eksperti za koje se proceni da su eksperti.

Ovde je opozicija deo problema. Ona  to ne želi  da prihvati. Izgledaju kao rezervna klupa koja čeka da ih trener ubaci u igru. Nas građane nisu pustili ni na tribine. Sve se odigrava pred praznim stadionom, kao u ovo vreme virusa korona.

Za koje izborne uslove bi se opozicija borila. Da menja izborni sistem, nema potrebe. Isuviše komplikovan postupak godinu dana pred izbore. A i vlast bi ga namestila kako njoj odgovara. Nju  treba pobediti postojećim izbornim sistemom. Više prostora na RTS-u. To vlast neće dozvoliti, napraviće simulaciju.

Šta ostaje za borbu.

Ostaje mobilizacija građana, ništa drugo. I borba od vrata do vrata. Cilj bi bio smena ove vlasti. Aktivnost, rad na terenu sa građanima. Iskoristiti mogućnosti digitalnih platformi za umrežavanje građana u smeni ove vlasti.

Načelno treba ući u pregovore oko izbornih uslova, ali ključni deo posla za opozciju je sopstvena unutrašnja organizacija i uključivanje građana u čitav postupak. Ukoliko ne budu prepoznali problem, potrošiće nam narednih deset godina života.

Izborni uslovi
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial