Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Navike  i  virus korona

Virus korona je pokazao da mnoge navike koje smo imali su nepotrebne. Recimo, da pijemo kafu u kafiću, restoranu. Jedna obična kafa u kafiću je 100 dinara, isto koliko 100 grama kafe u prodavnici. Pivo u prodavnici je 50 dinara, u kafiću  tri puta skuplje. Zar nije lepše na terasi doma  ili u prirodi popiti kafu, pivo, itd. Iako su mnogi uložili novac u ugostiteljstvo, ono i nije baš neophodno, posebno u meri zgusnutih kafića i restorana u centru grada.

Zatim, odlazak na more. Toliko razočarenje što se jedne godine propušta more je preterano. Koje je samo maltretiranje odlazak na odmor na udaljene destinacije. Pa sada još testovi za virus korona, pre i  posle odmora.

Pitam se odakle ljudima  novac da  idu  na odmor. Ne pitam što zavidim, nego me zanima kako građani iz prihoda mogu da pokriju troškove života za porodicu i putovanja. Svi kukaju da su plate male, ali za kola i odlazak na more ima se, može se.

Virus korona je ogolio usluge, robe, navike koje su nam nametnute marketingom, medijima, jednom vrstom industrijske propagande, a koje su suvišne. Može se živeti i bez njih.

Posebno koncerata estradnih zvezda. Običan čovek proživi život a da nije održo nijedan koncert,  pa nikom ništa.

Navike i virus korona
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial