#Argument

Piše: Slobodan Martinović

Dekubit

Nekako sa ovom vlašću u Srbiji stiže me i dekubit. Dekubit predstavlja specifičnu vrstu promena na koži koji nastaju pod pritiskom na određene delove tela tokom dugih perioda ležanja u postelji. Ova pojava je rezultat trajnijeg pritiska ili pritiska u kombinaciji sa smicanjem i/ili trenjem.

Tako bi se i ovo političko stanje u Srbiji moglo opisati. Osnovna karaktersitika kod dekubita je  što tinja, traje, što spoljnja reakcija nema efekta., što za rezultat ima nemoć. Očigldno da metabolizam ima veze sa društvenim procesima.

S tim u vezi, narodni poslanici,  koji više neće biti u parlamentu,  najavljuju odlazak u monahe ili civilno društvo. Nije valjda da politika traje dok ima novca. Da se time rukovodio Zoran Đinđić, ne bi gubio vreme u Srbiji, nego bi bio predavač filozofije širom sveta. Za to je imao predispozicije.

Ovako ostade Dragan Đilas,  koji ima novca, da se bavi politikom u Srbiji. Njemu najveću reklamu za opstanak u politici upravo daje Vučić. Isto kao i prozvanim organizacijama civilnog društva i pojedincima za pranje novca.

To nije Srbija, nije poenta priče.

Dekubit
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial