POZIV NA DONIRANJE

Fond Solidarnosti kulturnih radnika i radnica

Beograd

28.7.2020. godine

Poštovani,

Od početka krize sa koronavirusom, mnoge kategorije stanovništva su osetile posledice u vidu gubitka poslova, neredovnih primanja i brige za svoju i egzistenciju svojih porodica.

Za mnoge umetnike i kulturne radnike i radnice ovaj problem je još izraženiji, jer im mere borbe protiv pandemije koje uključuju zabranu javnih okupljanja, onemogućavaju da rade. Imajući u vidu neizvesnost sa kojom se naše kolege suočavaju i van krize ovog obima, nije teško zamisliti u kojoj meri je pandemija koronavirusa uticala na njihov život, stvaralaštvo i mogućnost da zarade za život.

U ovakvim okolnostima, gde državne mere nisu obuhvatile mnoge ugrožene kategorije umetnika i umetnica, kulturnih radnika i radnica, odlučili smo se za osnivanje Fonda solidarnosti čiji cilj je dodeljivanje jednokratne novčane pomoći ovim kategorijama kulturnih radnika i radnica u visini od 30.000 RSD.

Do sada smo, zahvaljujući međunarodnim donatorima i njihovoj podršci uspeli da obezbedimo pomoć za 150 najugroženijih kolega, a sada želimo da podržimo još 20.

Na platformi Donacije.rs smo pokrenuli crowdfunding kampanju za prikupljanje pomoći, a kako bismo došli do cilja, potrebna je podrška svih nas.

Kao što i naziv fonda sugeriše, pozivamo na solidarnost u ovim izuzetno teškim okolnostima za sve, a posebno za umetnike i kulturne radnike i radnice koji u ovom trenutku nemaju nikakva primanja.

Podržite ih online donacijom na donacije.rs/fond-solidarnosti/ ili uplatom na žiro račun Fonda solidarnosti:

Komercijalna banka, 205-351975-08.

Hvala vam na podršci,

Fond solidarnosti

Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS)

Savez udruženja likovnih umetnika Vojvodine (SULUV)

Udruženje likovnih kritičara AICA Srbija

Stanica – Servis za savremeni ples

BAZAART

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS)

POZIV NA DONIRANJE
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial