Piše: Slobodan Martinović

Sve je laž

Zloupotreba je kada predsednik snimi spot sa detetom u svrhu predizborne kampanje  i isti povuče preko REM-a. Zloupotreba je predizborni digitalni miting. Koja manifestacija moći. Zloupotreba je kada opozicija namagarči građane koji su protestovali. Zloupotreba je kada opozicija kaže bojkot a onda izađe na izbore. Zloupotreba je kada mediji promovišu jedne te iste pojedince. Zloupotreba je kada analitičari pametuju a izvođača društvenih radova nema. Zloupotreba je kada nas prave ludim.

Zloupotreba su bili pregovori na FPN-u, vlasti i opozicije. Zloupotrebljeni su časni pojedinci, koji su ukazali na korupciju u društvu. Zloupotrebljen je virus korona za potrebe stranačke kampanje. Zloupotrebljene su javne ličnosti,  za ništa. Oni su zloupotrebili proteste da bi govorili. Zloupotrebljen je štrajk glađu, jer su štrajkovali i vlast i opozicija.

Zloupotrebljeni su izbori, jer su namešteni. Vlast je skupila glasove za opoziciju, dala im novac za kampanju. Svečano posle izbora uvešće ih u skupštinu.

Zloupotrebljen je rad, jer se ne isplati raditi. Zloupotrebljeno je obrazovanje, jer se ne vredi obrazovati. Zloupotrebljeno je zdravstvo, jer se ne isplati lečiti. Zloupotreblje je sport, jer fudbaleri zarađuju milione.

Zloupotrebljeni su kućni ljubimci, jer se roditelji ne igraju sa decom u parkovima.

Zloupotrebljeni smo kao ljudi, jer su nas ubedili da život nije prolazan. Zloupotrebljena je ljubav, jer nema stida, srama, poštovanja.

Šta nije zloupotrebljeno? Sve je kod nas zloupotreba. I boga su zloupotrebili.

Sve je laž
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial