Piše: Slobodan Martinović

Ko smo mi

U Utisku gosti kazaše da znaju ko je vlast,  ali se postavlja pitanje ko smo mi. Ko mi? To treba definisati. Ako su u pitanju  tzv. opozicioni lideri, onda su to jedni neradnici, neznalice, sujetni i mali ljudi. Čim nisu bili u stanju da se dogovore unutar opozicije i da iskoriste proteste građana za promene u društvu. Mi imamo daleko veći problem sa ljudskim resursima, koji  će smeniti ovu vlast, nego što je ona  sama.

Ako su u pitanju građani, oni su pokazali volju, spremnost i akciju da menjaju  ovu vlast. Da je opozicija znala da u protestima  participira sa građanima imali  bi danas bolju priliku da se vlast smeni na izborima. Ovako su ostali sami, podeljeni. Opšta konfuzija. Jedni za bojkot, drugi za izbore. Ovi izbori ne liče ni na šta.

Na jednu akciju u polju politike dolazi deset analitičara, tu se više ne zna ko šta priča. Defetizam se stalno podstiče tvrdnjom da se ništa ne može promeniti, da je borba besmislena, valjda zato što je predvode besmisleni. Autoriteti su ostali bez autoriteta, ali i bez lične hrabrosti da učestvuju u promenama.

Ko smo mi
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial