Piše: Slobodan Martinović

Ja se čujem, vi se ne čujete, reče Milorad Dodik u NSRS poslanicima opozicije. Predlog reformi BiH, o saradnji sa NATO savezom, otvorio je u NSRS mučnu debatu i nemile scene. Ne ulazeći u sadržaj dokumenta, o kojem sve zainteresovane strane i javnost nemaju jasno tumačenje već se čeka odgovor Brisela, videli smo političko nasilje nad poslanicima koji su hteli da budu informisani i koji su imali svoj stav o dokumentu.

Pojedine pasuse koji mu nisu odgovarali, nervozni Mile Dodik je izbrisao iz dokumenta. Onda je za govornicom nazivao poslanike opozicije idiotima, budalama, majmunima, bolesnicima, itd. Najgorim rečnikom. Zar to priliči najvišem funkcioneru u BiH. Nastupio je kao ulična kabadahija, spremna  da se bije i vređa slabije od sebe. Identičan je bio i ministar policije Dragan Lukač. Vladajuća većina u NSRS delovala je kao čopor.

U šta se pretvorio parlament u regionu? U tiraniju skupštinske većine, koja je manjina u odnosu na ukupan broj stanovnika. Prostor bivše Jugoslavije postao je tamnica za sve građane koji žive u autokratskim državicama, zavisnim od svega i svačega.

Ja se čujem, vi se ne čujete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial