Blog #Argument
Piše: Slobodan Martinović(subjektivni mislilac)
Socijalna pravda
Juče na Svetski dan socijalne pravde, premijerka u tehničkom mandatu u Nišu pokrenula vanredne kontrole rada lekara zbog značajno većeg proseka odsustva sa posla zbog bolovanja nego u bilo kom drugom mestu u Srbiji. Kaže da će u suprotnom insvestitori početi da odlaze i novi neće hteti da dolaze.
A čudo premijerka nije pokrenula vanredne kontrole uslova rada u kojima radnici rade kod investitora i u domaćim firmama. Smrt rudara, trovanje radnika, eksplozije u fabrikama naoružanja, majske tragedije, spisak je dugačak. Zanimljivo da niko od odgovornih nije odgovarao.
Kasirka u prodavnici kašlje. Pitam je da li je u pitanju virus. Ona kaže da je reč o bakterijskoj upali pluća. Tako i sebe i druge dovodi u opasnost i trebalo bi da ide kući. Ona reče da joj je doktorka rekla da je bezbedna i da bolest prolazi. E sad, da li joj je doktorka rekla ili mora da radi jer poslodavac joj ne dozvoljava bolovanje je pitanje na koje nisam dobio odgovor.
E to je ta stvarnost u Srbiji, a mi se “ložimo” na Zvezdu i Partizan. Dok sindikalne vođe i iz socio-ekonomskog saveta redovno daju izjave medijima.

Socijalna pravda
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial