Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Istraživanja

Istraživanja Demostata su pokazala da građane najviše zanima životni standard, politika ih ne zanima, trećina smatra da je Kosovo izgubljeno. To svi znamo i onda čemu služe istraživanja, kome se istraživači obraćaju.

Odete u prodavnicu i sve Vam se samo kaže. Kolike su cene a kolika je kupovna moć stanovništva. Da građane ne zanima politika i političke partije nije ni čudo, uzimajući u obzir kako se ponašaju. Ni u SNS-u svi ne dobiju nešto od kolača. I o Kosovu je svima jasno samo što se „patriotski“ izražavamo kako je Kosovo sastavni deo Srbije, tako piše u Ustavu.

Istraživači istražuju ono što svi znamo, analitičari anliziraju ono što svi znamo, vlast uništava institucije sistema, opozicija u pravom smislu ne postoji, novinari vode računa o svojim emisijama, civilno društvo o projektima a crkva o imovini.

Već sve viđeno, dokle to može da potraje. Istraživanje treba usmeriti ka potencijalnim tačkama promena u društvu. Istražiti koji su to ljudski resursi spremni da naprave korenite promene u društvu koje su neophdone za održivost države i društva.

Centar za istraživanje u politici Argument

Istraživanja
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial