Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Ratne tablice

Izlazak Srba iz kosovskih institucija je pogrešna odluka. Ne mogu registarske tablice biti razlog za takvu odluku. Potpisivanjem Briselskog sporazuma određen je pravac normalizacije odnosa Srbije i Kosova  a to je dijalog.

Da li je u pitanju politički blef, to ćemo uskoro videti. Ukoliko je blef, to će Srbiju i Srbe na Kosovu učiniti smešnim. Ukoliko je ozbiljno, pitam se šta je plan. Rat. U vreme rata u Ukrajini i svetske krize to je čista budalaština.

Donosioci odluka se ponašaju kao pred devedesete. Tad nisu razumeli međunarodne procese, pošto su sve planove međunarodne zajednice odbili. U tome im logistiku daje i takozvana opozicija. Dokaz za to je izjava Đilasa, zabranjen ulazak Jeremića na Kosovo. Srpsku desnicu je besmisleno komentarisati.

Oni ne primećuju da se stvara, oblikuje, nova svetska politika usled rata u Ukrajini. Zapad i SAD neće dozvoliti Rusiji, Kini, autokratskim režimima dominaciju u međunardonim odnosima. Na to pripremaju i svoje građane.

Na šta nas priprema predsednik Vučić. Veći problem od tablica je srpsko zdravstvo, obrazovanje, pravosuđe, EPS, zaštita životen sredine, kineske inevesticije, Rio Tinto, itd.

Centar za istraživanje u politici Argument

Ratne tablice
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial