Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Makova sedmica

Na Makovoj sedmici, u šumi, bio sam prošle subote sa Planinarskim klubom „Spartak“ u šetnji zdravlja. Nas dvadesetak zaljubljenika u šetnju prirodom. Nismo sreli migrante.

Vest o pucnjavi na Makovoj sedmici, između klanova koji trguju ljudima, me je uzenemirila. Prva pomisao bila je da se to, ne daj bože, moglo desiti prošle subote kada smo kao rekreativci šetali šumom. Čovek nije svestan da opasnost vreba na svakom mestu pa čak i u šetnji prirodom.

Primetan je povećan broj migranata u autobusu Beograd-Subotica, i u centru grada. Nisma imao problema sa migrantima, većina njih su pristojni ljudi koji žele da se domognu boljeg života u Evropi.

Na osnovu podataka novinara Birna, za koje nisam znao, radi se o sukobu klanova koji prebacuju ljude preko granice. Čitava jedna infrastruktura za koju obični građani, koji žive u Subotici, ne znaju.

Zadatak države je da spreči organizovane kriminalne grupe da ugrožavaju bezbednost građana u lokalnoj zajednici, bez obzira da li su domaći ili sa strane.

Centar za istraživanje u politici Argument

smart
Makova Sedmica
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial