Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Da li Putina treba poraziti ili sklopiti mir

To je pitanje koje će odrediti sudbinu Ukrajine, Evrope i sveta. Za poraz Putina je Ukrajina, Poljska, čitav Baltik. SAD  i Velika Britanija, pomažu Ukrajinu, prate tok ratnih dejstava ali nisu doneli konačnu odluku. Nemačka i Francuska, pomažu Ukrajinu, nisu za poraz Putina, oni su za pregovore i mir. Kina kao Kina, vreba. Ostatak sveta će sve više pogađati nestašica hrane, migracije, što će sve skupa otežati život običnih ljudi.

Rat u Ukrajini će potrajati, to je očigledno. I pored različitih stavova, interesa, svetu je potrebna kordinisana bezbedonosna politika. Sa posebnim akcentom na ljudsku, energetsku, poljoprivrednu bezbednost.

Gde je Srbija u svemu tome? Mi smo tamo gde smo i uvek bili. Imamo neki svoj ugao gledanja koji je navijački. Nemamo tu sposobnost da pratimo međunarodne odnose, nego smo i dalje u zastarelim analogijama. Taj gas i „prijateljstvo“ sa Rusijom nisu razlog da ne uvedemo sankcije Rusiji za agresiju na Ukrajinu.

U daljem toku događaja, kako rat u Ukrajini bude duže trajao, mi ćemo sve više zaostajati za Zapadom. Zato i služi ovaj rijaliti program, unutar SNS-a, gde se članovi porodice javno svađaju, čak imaju i advokate.

Mene te svađe ne zanimaju, zanima me zašto cene u prodavnicama „divljaju“. Ako se ovako nastavi biće gladi. Ni spasilac Vučić neće pomoći.

Da li Putina treba poraziti ili sklopiti mir
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial