Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Apstinenti

Za istraživanje sam odabrao ciljnu grupu koja je visokobrazovana, apolitična, koja neće glasati Vučića i SNS. Na pitanje za koga će glasati nemaju jasan odgovor. Nemaju ni jasan stav da li će izaći na izbore. Izgubili su poverenje u političare. Nisu sigurni da i drugi neće isto raditi kao ovi predhodni. Ne prepoznaju nikoga ko odvaja od matrice koja im je dobro poznata.

Ne mogu da nabroje sve izborne liste i kandidate koji se kandiduju. Nisu im Kosovo, Srebrenica, NATO, pitanja na osnovu kojih će se opredeljivati ako izađu na izbore. Najviše ih boli korupcija, stranačko zapošljavanje u društvu.

Niko im nije dovoljno iskren u nameri da će se, ako dođe na vlast, zauzeti za bolje odnose u zajednici. Isti se stalno vrte sa istom pričom. Nisu ni levičari, ni desničari, ni centristi, ni suverenisti. Daleko su od stranačke infrastrukture, niti im se iko lično obraćao za uključivanje u stranku, pokret.

Oni  žele da žive u pravednijoj zemlji sa poverenjem u institucije sistema i političare. Taj bi neko morao biti novo lice, ostvaren i pošten čovek.

Ko je od opozicije igrao na poverenje u ovoj kampanji?

Ovaj profil birača je na ivici apstinencije i predstavlja dobar birački potencijal. Za njih je potreban naporan rad na koji stranke i pokreti nisu spremni.

Apstinenti
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial