Piše: Slobodan Martinović

Grašak, pasulj, brašno i ostalo

Pitao bih predsednika Vučića, od kojih para je kupio grašak, pasulj, brašno i ostalo za potrebe eventualne invazije Rusije na Ukrajinu. Od kojih para je podelio penzionerima, mladima, pomoć. Pitao bih Biljanu Srbljanović, kolika su joj primanja kada joj je porasla kupovna moć. Dao bih joj jednu prosečnu platu, pa da živi mesec dana, i da kaže kolika je kupovna moć. Pitao bih novinara Tomića, u čemu se ogleda ekonomski razvoj Srbije.

Bila je to dobro i pažljivo isplanirana debata, predsednika sa dva učesnika koja su davala logistiku,  uz asistenciju voditeljke.

Nepopravljiv je predsednik Vučić. On najbolje oslikava narativ koji u Srbiji kruži trideset godina. On se ogleda u tome da ne priznajemo poraze, svoje greške, zločine, mržnju i da se stalno upoređujemo sa drugima. „Ako oni imaju pravo, što ga ne bi imali i mi“. To nas je dotuklo. Mladi danas, više nego  ikada, javno bez razloga mrze druge narode. To će da ih uništi.

Mržnja je toliko zauzela privatan i javni prostor, da ljudi ne vide od čega žive. Svakom ludilu dođe kraj pa i ovom. Ona je uništila mnoge generacije a preti i buduće.

Grašak, pasulj, brašno i ostalo
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial