Piše: Slobodan Martinović

Kapetan Dragan u Subotici

Otvaranje kancelarije Fondacije „Kapetan Dragan“ u Subotici, uz podršku gradske uprave, je sraman čin. Ta ista gradska uprava u Subotici je dozovlila da se ulica Braće Radić, koja je pod zaštitom države, koristi za izgradnju stambenih zgrada. U pitanju je jedna kontroverzna gradska uprava, kombinacija bivših demokrata i novoprimljenih naprednjaka, koji zarad posla, novca, rade kako im je volja.

Život u Subotici odvija se kroz grupu za koju se opredeliš da pripadaš. Postoje etničke, podetničke, verske, podverske, dođoši i domaći. Tako pojedinac participira u zajednici. Mi, koji ne pripadamo nijednoj grupi, smo marginalizovani.

U DS za Radio Slobodna Evropa kažu da će, ukoliko nadležni ne reaguju, tužilaštvu podneti krivičnu prijavu protiv fondacije. Zašto prijavu ne podneti protiv gradske uprave?

Gradska uprava Subotice u saopštenju navodi da se Fondacija „Kapetan Dragan“ novembra prošle godine obratila subotičkoj Službi za poslovne prostore, te da je nadležna komisija istog meseca jednoglasno dodelila prostorije toj fondaciji u jednoj od centralnih gradskih ulica.

Tu dolazimo do odgovornosti zaposlenih u gradskoj upravi koji zarad svoje dece, plata, jednoglasno izdaju prostor, građevinske i druge dozvole i tako saučestvuju u protivzakonitim i nemoralnim delima.

Zašto koalicioni partneri, koji podržavaju SNS vlast u Subotici, ne izađu iz nje zbog izdavanje prostora Fondaciji “Kapetan Dragan”? Da li će fondacija plaćati zakup prostora ili ga je dobila besplatno?

Na ova pitanja čekamo odgovore.

Kapetan Dragan u Subotici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial