Piše: Slobodan Martinović

Organizovano gubljenje vremena

Naslov sam uzeo od generala Srete Malinovića koji je stanje u srpskoj opoziciji i Demokratskoj stranci nazvao organizovano gubljenje vremena. Tu je  njegova konstatacija o „vučizaciji“ i „đilasizaciji“ srpske politike, dva pola oko kojih se grupišu ostale političke partije, pokreti, mediji, analitičari, javne ličnosti i ocena o anarhiji u pokretima, partijama gde svako drugačije mišljenje proizvede nove podele ili izbacivanje iz organizacije. Prema opisu stanja u Demokartskoj stranci od nje je ostalo samo ime. Ono je svima problem, jer se njeno postojanje ne može negirati, poništiti. General je ozbiljan čovek.

Naslov se može primeniti i za takozvani međustranački dijalog sa i bez evropskih parlamentaraca. Ko je dao legitimitet pojedincima da pregovarju o izborima? Koliki broj građana oni svi skupa zastupaju? Koliko će nam godina života još oduzeti pod pokrivalicom borbe za opšte dobro. Zašto smo pristali na organizovano gubljenje vremena.

Na primeru jedne seoske mesne zajdnice vidi se kako ova vlast funkcioniše, popravljaju put samo „svojima“. Lokalne kabadahije postale su vidljive i na nacionalnom nivou. Jednom kada ova vlast ode treba im svaki metar puta koji su asfaltirali proveriti, kao i njihovu imovinu.

Kada budem prepoznao da neko menja sistem od mesne zajendice do vrha, na principu kažnjavanja svih onih koji su krali, otimali, zlostavljali, zapošljavali, ponižavali, preletali tada ću mu se priključiti. Do tada, borbu vodim sam.

Organizovano gubljenje vremena
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial