Piše: Slobodan Martinović

Počasni građanin

Skupština grada Subotica proglasila je Tomislava Karadžića, bivšeg predsednika FSS i direktora brojnih subotičkih društvenih preduzeća, za počasnog građanina Subotice. Skupština opštine Prijepolje proglasila je ministarku ekologije Irenu Vujovuć za počasnu građanku Prijepolja. Tomislav Karadžić, poznat je po tome što je doprineo urušavanju srpskog fudbala kao i brojnih društvenih preduzeća u Subotici. Irena Vujović je zatvorila deponiju u Prijepolju, sada  se otpad odvozi i deponuje 15 km nizvodno. Lokacija se promenila, metod je ostao isti. Zato je izabrana za počasnu građanku, dok je u Srbiji ekološki ustanak protiv Rio Tinta, mini-hidroelektrana, seče šuma, zagađenog vazduha, vode, zemljišta, fabrike guma u plodnom Banatu.

Kada se kupuju diplome što se ne bi birali „počasni građani“ po kriterijumu štete koju su naneli zajednici. Sledeći na draftu za „počasnog građanina“ Subotice mogli bi da budu Oliver Dulić, Bogdan Laban, Ištvan Pastor. Dok bi u Prijepolju mogao da bude predsednik Vučić, pod uslovom da dovede gas i zaposli ljude kojima je to obećao.

Verovatno se bliži kraj ovom režimu čim deli titule „počasni građanin“. Red je da građani uzvrate udarac za korupciju, nepravdu, poniženja, siromaštvo.

Počasni građanin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial