Piše: Slobodan Martinović

Poseta predsednika Vučića opštinama Prijepolje i Priboj

Iako ne živim aktivno u Prijeplju, nikada iz Prijepolja nisam ni odlazio. Gledajući jučerašnju predstavu predsednika Vučića u Prijepolju, osetio sam se tužno i poniženo. Sa jedne strane predsednik koji uvodi gasovod kao loto dobitak, sa druge strane građani sa spiskom lepih želja, daj šta daš.

Šta će nam onda državna uprava i lokalna samouprava, strategije, akcioni planovi, kada predsednik okrene telefon i kaže biće gasovod. Doveo je predsednik do savršenstva taj odnos raje i gospodara. On daje, on deli, on zna imena svih sela, putnih pravaca, itd.

Za opštine Prijepolje, Priboj, kao i za sve opštine u Srbiji treba da postoji plan, zasnovan na potrebama građana i realnom podrškom države u realizaciji infrastrukturnih projekata. Lepo je što je predsednik došao u Prijepolje i Priboj, ali nije njegov posao da izigrava čudotvorca sa državnim budžetom.

Kada smo kod gasa, koliko građana bi moglo da plati priključak za gas. Skoro je u Priboju otvorena toplana na biomasu, a onda obećavaš gas. Na 50 kilometara od Prijepolja i Priboja je Zlatibor sa hiljadama turista, a u Prijepolju sa turističkim potencijalima nema pristojnog hotela. Taj kontrast je nebriga i nejednakost u razvoju određenih područja, koji predsednik ne može reštiti kroz političku kampanju sa kojom je očigledno već počeo.

Odgovornost snose i donosioci odluka na lokalu koji su birani na osnovu etničke demokratije a ne kvaliteta pojedinaca.

Lagali su građane i ovi pre tebe predsedniče, pa laži i ti.

Poseta predsednika Vučića opštinama Prijepolje i Priboj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial