Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Još reč dve o “Dari”

Na fejzbuku sam napisao post:

Kome je trebao film Dara iz Jasenovca, šta je bio cilj. Jasno mi je šta se desilo u Jasenovcu,  dovoljno sam informisan. Ako je bio cilj da podstaknu mržnju kod običnih ljudi, dosta nam je više trovanja, kada ćemo početi živeti. Na ovim prostorima mržnja se koristi da bi se vladalo masama.

Izdvajam tri reakcije onako kako su napisane, i sa gramatičkim i slovnim greškama autora:

Ljiljana Jovicic

“Vama komunistima i ne treba film o srpskim žrtvama. Vi širite bratstvo i jedinstvo sa ustašama” !

Srboslav Ćebedžić

“Nevladina organizacoja. SOROŠEVA”

Zoran Ruzic

“Kako te nije bre sramota i stid svoih godina .Zbog takvih kao ti i slicnim tebi vi neznate ni svoje poreklo i svoje korenove a kamo li da objasnite svojoj deci i svoim unucadima sinosnji prizor .SRAM TE BRE BILO I STID SVOIH GODINA”.

Aleksandar Vučić je sa ovim filmom postigao cilj, da jedni druge još više zamrzimo. Što ne snimi film o Belivuku, Jovanjici, Krušiku, helikopteru, itd. Pakleni tim koji je okupio Vučić ima zadatak da na dnevnoj osnovi smišlja raznorazne gadosti kako bi vladao što duže.

O Jasenovcu sve znam, imam dužno poštovanje prema žrtvama. Svedoci smo nažalost zadnjih trideset godina da se samo obeležavaju pogromi. Oni su pokrivalica političarima da prikriju korupciju, lopovluk za sve ove godine.

Nisu mi jasni ni pojedini građani da nasedaju na iste  manipulacije od strane političara. Da li se ponekad zapitaju kako žive, kada su bili zadnji put na moru, da li decu mogu školovati, jesu napunili frižider, itd.

U redu je da imamo suprotna mišljenja ali nije u redu da se mi međusobno mrzimo zbog njih.

Centar za istraživanje u politici Argument

www.bitovik.org.rs

Još reč dve o “Dari”
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial