Piše: Slobodan Martinović

Klijentela

Posle gostovanja Gordane Čomić  na Newsmax Adria i Borisa Tadića u Pressingu na N1 televiziji, odlučio sam da ih više ne gledam. Razlog. Jedna te ista klijentela koja dolazi i na svoj način “zamlaćuje” javnost. I da sutra isti smene Vučića ostalo bi sve isto. Novac bi sve ispeglao, došlo bi do preletanja, već viđeno. Klijentela bi nastavila dalje da zarađuje na nama.

Ne verujem da bi se mogao napraviti rez koji bi podrzumevao da vlast i preletači odgovraju za korupciju i kriminal, da se službe bezbednosti reformišu, da se depolitizuje državna uprava i lokalna samouprava, itd. Previše se svi, koji su nam pred očima trideset godina, poznaju da bi radiklalno menjali sistem. Oni su partneri. Njima on odgovara, jer su dobro plaćeni a ne odgovaraju nizašta.

Nisam za politike koje potiru sve srpsko, kao ni za one koje pričaju o srpskim  zemljama. Nisam za magijski  odlazak u carstvo nebesko, kako to sada crkva promoviše. Nisam za tajkune u civilnom društvu koji imaju monopol nad građanskim aktivizmom. Ne smatram da je Kosovo najbitnije političko pitanje u Srbiji.

Šta običan čovek da radi sa svojim životom u Srbiji. Da napravi svoj krizni štab. Ima smisla, ali zajednica funkcioniše na sistemu vrednosti, interakciji a ne na ogradama.

Za ovo godina ništa ne videh od toga u Srbiji.

Klijentela
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial