Piše: Slobodan Martinović

Upravljanje pandemijom

To znači da u ovakvim okolnostima je potrebno da se zna  ko šta radi, zašta je nadležan. Najgora opcija je kada svi pametuju a niko nije siguran u ono što priča. To se sada nama dešava, jer vlast kao najodgovornija,  iz straha, nesposobnosti, kontradiktorno upravlja borbom protiv pandemije. Tu su i mediji. U redu je što nas informišu, ali ponekad preteraju sa učestalošću objava o broju obolelih.

Ako se zna da je potrebno držati distancu, nositi maske, prati ruke onda je trebalo napraviti akcioni plan sa konkretnim merama života i rada u zajednici. Jedan čovek preuzeo je sve problema na sebe, da će ćitav sistem da pukne.

Koje kontradiktornosti, sa 500 zaraženih dnevno bili smo u karantinu, a sa 5000 vozimo se gradskim prevozom, idemo na posao, škole i vrtići rade, do skoro su i klubovi radili, čak su i svadbe organizovane, itd. Danas je maska dostupna po mnogo nižoj ceni, za razliku od 100 dinara na početku.

Tako to biva kada nekom daš državu kao igračku, pa se dete igra, igra. Obično se dete na kraju uneredi onome ko ga drži u krilu.

Upravljanje pandemijom
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial