Piše: Slobodan Martinović

Američki izbori

Američki izbori otvaraju  pitanje legitimiteta demokratskog postupka. Da li se vlast bira na izborima. Ne ulazeći u karakteristike predsedničkih kandidata, izborni proces nije pokazao metodologiju glasanja poštom. Bajden je pobedio glasovim koji su pristigli poštom. Tramp je bukvalno zaustavljen  na 213 elektora, cenzurisan je na televiziji. I onda će neko kazati da su nezavisni mediji.

Dok su se svi bavili kandidatima, što  za Srbiju nije bitno, američka politika će ostati ista prema Srbiji. Meuđsobno priznanje. Niko se nije bavio demokratskim izbornim procesom. Čak je i Olja u Utisku, nepotrebno, ubacila poređenje Trampa i Vučića. Vučić ima medije, institucije  pod kontrolom. Tramp nije imao medije koji su mu bili naklonjeni, usamljeni kauboj. Nije dobro definisla problem koji je stavila u fokus.

Duboka država, kako j već zovu, upravlja  u svim zemljama sveta. Teško je njenu dubinu izmeriti i šta sve može. Građani ostaju u podzemlju društva bez prava na sopstveni izbor. Demokratija je  predstava u režiji centara moći.

Američki izbori
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial