Piše: Slobodan Martinović

Ivica

Vlast je smisao života, tako bi se mogla definisati uloga Ivice Dačića i SPS-a u politici. Sem dve godine, posle petog oktobra kada su bili opozicija, mada je i tada pokojni premijer dokupio par poslanika SPS-a da bi imao većinu, u vlasti su praktično od 1945 godine.

Za Ivicu i SPS bi se moglo kazati da znaju gde sedi moć. Niko lojalnije i disciplinovanije nju ne servisira od njih samih. I sada je Dačić pristao da bude šef sale nepostojeće skupštine. Ko veli, vlast je vlast, nije se igrati sa njom.

Za njih važi matematika babe i žabe. Može sve, samo da budu deo vlasti. Najbolje igraju oko šesnaest metara od gola, uđu, izađu, pa opet.

Demontaža ovog sistema počinje od njih, jer su oni ideolozi ove političke mustre koja traje trideset godina. Ona je u sebi je spojila nacionalizam, korupciju, udbu.

Ukoliko neko od sadašnje opozicije na njih računa, u smeni ove vlasti, korektnije je da budu deo  nje. A nekim novim generacijama, spremnim da žive i rade po poštenijim pravilima, ostave prostor za promenu sistema.

Ivica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial