Piše: Slobodan Martinović

Analiza političke situacije

Najveću štetu, što se Vlada Republike Srbije nije formirala, trpe lokalne samouprave koje planski, projektno, finansijski zavise od same vlade. Poznata je uzrečica u državnoj upravi kada ih građani pitaju, a oni odgovore, „čeka se formiranje vlade za realizaciju određene aktivnosti“. Nasuprot potrebi građana, Vučiću  sada smeta sopstvena vlada, skupština. Na delu je politička autoimuna bolest, kada sistem samog sebe uništava. Krajnje je vreme, da kao građani počnemo ozbiljno da se organizujemo, da režim Aleksandra Vučića smenimo sa vlasti jer idemo u direktnu propast.

Koliko god Milo Đukanović  trvdio da su  režim u Beogradu i SPC uticali na izborni rezultat u Crnoj Gori, što je tačno, glavni razlog njegovog poraza je on lično. Predloženim zakonom o verskim zajendicama, pokazao je da nije dorastao pitanjima vere i identiteta, što je stvarno težak poduhvat. Ono što mu se mora priznati je  način na koji je prihvatio poraz. Dostojanstveno. Zamislite kako bi Vučić prihvatio politički poraz, šta bi taj sve napričao. Iako mnogi Crnoj Gori predviđaju nestabilnost, to se neće desiti. Ona posle ovih izbora ide u pravcu nacionalne konsolidacije i demokratizacije društva.

Svi oni koji sebe zovu opozicijom u Srbiji za svoje aktivnosti neka više ne obaveštavaju građane. Radite i ćutite, bar neko vreme dok se ne organizujete kako treba.

Analiza političke situacije
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial