„Da se ne napadamo“

Piše: Slobodan Martinović

Da Boris Tadić, Dragan Đilas, Vuk Jeremić  i ostali u opoziciji ne pomisle da im neko zabranjuje da se bave politikom, možete, ali pustite i ostale da pokušaju promeniti stvarnost u kojoj živimo. Nemojte prisvajati da ste jedina ujedinjena opozicija, ona prava. I kao takva, očekujete da ovaj narod smeni Vučića i vas dovede na vlast. Od te priče nema ništa. Počnite da radite nešto, pravite saveze, organizujte svoje odbore, ali uvažite potrebu i drugih da se politički organizuju u sopstvenim vertikalama.

Uloga pojedinih medija koji ih stalno promovišu je ogromna. Tu mislim na podršku N1 i Nove televizije. Te dve televizije jesu objektivnije od medija koji su pod kontrolom vlasti, ali su i one napravile svoju klijentelu koju pozivaju u emisije. Ista priča gde učesnici ne mogu svoju proširiti, odnos poznanika sa sagovornicima, i tako u krug.

Na jednu akciju u društvu dolazi deset analitičara, novinara, „sprže“ inicijativu, čoveka i kraj. Svi su postali istraživački novinari, niko ne pravi organizacije sa programom, infrastrukturom, nema uključivanja građana u iste.

Politika nije fora i marketing, ona je najozbiljni posao u zajednici. Traži akciju a ne najavu i priču.

„Da se ne napadamo“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial