Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Vučić i ostali

Dobismo skupštinu. Da li će Vučić uzeti SPS ili SPAS u vladu? Sastav skupštine još jednom je pokazao koliko je politički sistem uništen. Koliko će biti potrebno vremena, truda,  dok se normalan politički život ne vrati u Srbiju. Kako sada stvari stoje, dugo. Ako je jedan rašćinjeni monah koji gađa jajima, reakcija građana i šarolike opozicije na konstituisanje skupštine, onda nam ostaje jedino da se bogu molimo.

Dilema sa Dačićem u vladi ili bez njega, mogla bi „ugaoni kamen“ tamne strane svake vlasti da sruši. Snaga ovog režima nije u glasačima, broju članova SNS, već u raznim Dačićima, Bajatovićima, Mrkonjićima, Vesićima, Vulinima, spisak je poduži. Vučić je dolaskom na vlast preuzeo najpokvareniji kadar, spreman zarad vlasti da radi sve što gazda poželi. On nije okružen SNS kadrom, jer i ne postoji. Snagu crpi iz ekipe koja svaku vlast opslužuje, uz podršku  navijačkih grupa.

Šapić je bio veliki sportista ali je nula od političara. Kakav je samo politički bućkuriš u Šapićevom SPAS-u. Sve sami „patrioti“.

Potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević, Srbin iz Hrvtaske, dao je način političkog promišljanja. On glasi, osude ili pohvale za odlazak u Knin trebaju da dođu od Srba koji žive u Hrvatskoj  a ne od Srba koji žive u Srbiji.

Vučić i ostali
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial