#Argument

Sociologija vlasti

Piše: Slobodan Martinović

Kada bude silazo sa vlasti,  predsednik Vučić neće biti svestan šta se dešava. Tako i sada, kada nas laže oko pandemije. Njemu su bili najbitniji izbori, da je on ubedljivo pobedio. On je pobedio samog sebe a mi građani ispaštamo njegovo ludilo i histeriju. „Kako vam je zdravlje“, upita ga Olivera Jovićević u Upitniku. „Bićete obavešteni o tome“, reče predsednik Vučić. Ni sam nije osvestio stanje svog zdravlja.

Svojim odlukama ugrozio je zdravlje građana, ekonomiju, obrazovanje dece, mladih. Bilo je neophodno doneti mere koje će definisati sociologiju svakodnevnice u vreme pandemije. Prosto je neverovatno da naš zdravstveni sistem nema kordinaciju u vreme pandemije. Čemu služe zadravstveni centri? Zdravstveni centar Užice, koji pokriva opštinu Sjenica, vraća pacijente kući. Direktor Doma zdravlja Sjenica preko društvenih mreža traži pomoć.

Niko od političara nije kooperativnije opsluživao svaku  vlast kao Rasim Ljajić. Niko manje za svoj zavičaj i građane nije pružio, u odnosu na vreme provedeno kao donosilac političkih odluka. A sada mu je narod kriv, brani sistem. Njemu, koji je u stilu rok zvezde skakao u taj isti narod za vreme političke kampanje. Gde mu je bila pamet, kao lekara, da ne učestvuje na izborima zbog zdravlja građana. Ne samo njemu, nego i svim ostalim političarima koji su učestvovali na izborima.

Centar za istraživanje u politici Argument

www.bitovik.org.rs

Sociologija vlasti
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial