#Argument

Piše: Slobodan Martinović

Potpisi

Prikupljanje  potpisa, za predstojeće izbore,  liči na Šojićeve teze političkog programa. Kao da su i vlast i opozicija prepisivali od Šojića program. Postavljaju se dva pitanja. Prvo, na osnovu kojih  resursa je opozicija koja izlazi na izbore utemeljila tu odluku, uzimajući u obzir da nemaju infrastrukturu. Odgovor je, da im je vlast prikupila potpise i time simulira relevantnost izbornog procesa. Drugo pitanje, na osnovu kojih resursa je opozicija koja se zalaže za bojkot donela takvu odluku. Više liči da prikriju sopstveni nerad nego na strateški plan.

Stalno se priča o medijima. Pričom o medijima prikriva se nerad. Počev od mobilizacije građana, njihovog uključivanja u postojeće političke organizacije. To je izostalo,  jer imamo pojedince koji soliraju pojedinačnim incidentima, drugačije ne mogu javnost animirati. Ko o čemu, mediji o sebi i ugroženosti novinara. Jednim delom je opravdano a drugim učestvuju u održavanju jednog nakardnog sistema, tako što forsiraju pojedince koji nisu relavantni.

Politički prostor za nove ljude u politici je van domašaja. Nove ljude guše i vlast i ovi što glume opoziciju, razni analitičari, novinari i eksperti iz civilnog društva.

Koliko god se svi trudili kada kažu sve se već zna, ovi izbori doneće promene. Ogoliće se oni kojima je vlast  prikupila potpise. Videće se ukupna izlaznost kao pokazatelj promene. Vlast treba sprečiti da izborne rezultate  po svom nahođenju proglasi. A onda svi na ulicu.

Potpisi
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial