Piše: Slobodan Martinović

Zbeg

Čedomir Jovanović kaza da je naša država zbeg. Koja je njegova uloga u tom zbegu. Zašto je otišao na televiziju Pink u emisiju sa Cecom, a u režiji Željka Mitrovića. Pred kim ne želi da se povlači. Samo im je dao priliku da relativizuju 12. mart. Od takvih ljudi pravi se otklon u svakokm pogledu. Nisu mi jasne njegove političke poruke, liči mi na odbačenog čoveka kome je potrebna pomoć.

Profesorka srpskog jezika spalila je sve svoje diplome  ispred skupštine. Najači pokazatelj nemoći u kojoj  živimo. Koja vrsta promene je potrebna  da bi se sistem vrednosti podigao na pristojan nivo. Kada budemo spalili poniženja izvesnosti doći će i do društvene promene. Mnogi čin profesroke tumače kao očajnički potez, za mene on to nije. Ona je došla do same sebe.

Tri epidemiologa, tri različita mišljenja. Štrajk glađu opozicije i vlasti. Organizovani protest ispred skupštine u vreme pandemije. Niko u regionu nije tako krenuo u politički obračun i izborni proces kao u Srbiji. Jedino šta normalan čovek može kazati da su to sve budale koje treba ignorisati. Nositi masku, rukavice i držati distancu posebno od budala.

Zbeg
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial