Piše: Slobodan Martinović

Smandrljati

Za promenu, opozicija je trebala da se vrati u parlament. Da se čuje. Ovako bojkot bez akcije se nastavlja, a Vučić ide dalje. Verovatno će pokušati da smandrlja predstojeće izbore. Nije mi namera da kritikujem opoziciju, ona nam se svima isprečila da učestvujemo u smeni ovog nakaradnog režima. Građani su kroz proteste pokazali spremnost za promenu, što opozicija nije. Stalno im je nedostajalo građana. Spočitavali, pokrenite se, kako ovo trpite. Gledajući opozicionare ispred parlamenta, gubim volju da se borim za ispričanu priču. Jedni hoće da zamene druge, sa drugim projekt menadžerom, a da sve ostane po starom.

Najgore od svega što svi opozicioni akteri u političkoj borbi ponavljaju, sve je besmisleno, ne vredi biti u parlamentu, ne vrede izbori. Za ulicu se nešto nisu pokazali. Pa šta onda vredi. Da se mi građani sami organizujemo, smenimo ovu vlast i dovedemo njih. Lepo zamišljeno. Oni bi isto kao Vučić da smandrljaju.

U tome im pomažu takozvane javne ličnosti i pojedini mediji, iz zone komfora pametuju, očekujući da se sve samo od sebe reši. E, pa neće se samo od sebe rešiti ništa.

Kreiranje praktične politike je ozbiljan i odgovoran posao, namenjen za one koji imaju znanja, morala, posvećenosti. To nije honorarni posao. Traži ljude, organizaciju, plan, i tek na kraju novac.

Smandrljati
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial