Piše: Slobodan Martinović

“Među javom i med snom”

U senci virusa korona  kosovska vlada usvojila odluku kojom se ukidaju takse od 100% na sirovine iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Severna Makedonija je postala najnovija članica NATO-a. Albanija i Severna Makedonija dobile zeleno svetlo za početak pregovora o priključenju EU. I to dok je u Severnoj Makedoniji tehnička vlada koja sprema parlamentarne izbore.

Činjnica je da se broj ljudi, zaraženih i umrlih od virusa korona, u regionu i svetu povećava. U predhodnom periodu javnost nije bila toliko informisana o statistici smrti po raznim bolestima, nesretnim slučajevima. Jednim delom, i bolje što nije, jer da su nas izveštavali svaki  dan, kao što to danas čine, “pukli” bi mentalno. Ili bi se navikli na brojke.

Jedni osporavaju agresivnu borbu protiv virusa korona, kažu nije karantinska bolest, respiratori nisu presudni za obolele. Drugi zagovaraju strogi karantin i kupuju respiratore. Ugledni francuski i svetski stručnjak sa univerziteta u Marselju, profesor Didije Raul, istakao da su njegova ispitivanja pokazala da se lek hlorikin pokazao delotvoran u lečenju virusa korona. I košta  tri evra.

Svetska zavera da bi se problemi u svetu prikrili. Sve, sve, ali ljudi umiru od virusa korona. To je ono što brine sve nas.

Negde bi i život trebao da funkcioniše.

“Među javom i med snom”
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial