Piše: Slobodan Martinović

Da se čovek prepadne

Posle konferencije za štampu predsednika Vučića, tačno čoveka strah da uhvati, ne od virusa korona već od njega. Čovek je sve uzeo u svoje ruke, čak i naše živote. Kao da smo svi putnici u avionu gde je on pilot. U mesec dana od sprdnje do vanrednog stanja. Taktika se menja, kako kaže, mi sada napadamo virus. On ne komunicira sa našim stručnjacima već sa kinsekim, koji svetu trebaju da polože račun o čemu se ovde radi.

Izostala je pravovremena reakcija drugih država i Svetske zdravstve organizacije.

To što važi za Kinu ne znači da se može i u Srbiji sprovesti. Počev od improvizovanih bolnica, prilagođene stručne službe, discipline, međusektorske saradnje. Bojim se da sve ovo što se planira ne izazove još veću paniku i dezorjentisanost građana.

Velike poljske bolnice zahtevaju isto higijenu, dostavu hrane, socijalizaciju unutar objekta, itd. Verovati samo jednoj strani, u ovom slučaju kineskoj, nije dobro, jer analizu treba zasnivati na sopstvenim resursima. To je neophodno jer biologija virusa do kraja nije jasna nikome u svetu.

Vreme je da ustupimo prostor našim zdravstvenim radnicima i njihovim procenama o zdravlju građana u borbi sa virusom korona.

https://www.youtube.com/watch?v=aAwo7eB2g9Y
Da se čovek prepadne
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial