Piše: Slobodan Martinović

Za vreme praznika u regionu  i svetu izdešavale su se zabrinjavajuće situacije. General Sulejmani, kojeg je verska hijerarhija pripremala da jednog dana bude na čelu države Iran, ubijen je od strane Amerikanaca, koji su ga smatrali kao najopasnijeg za njihove interese na Bliskom istoku. Teško je u dogledno vreme stvoriti harizmatičan i mitološki lik,  kao što je bio general Sulejmani, koji je bio vojni komandant „sna o iranskom carstvu“.

Ukrajinski avion “Boing 737” sa oko 180 putnika i članova posade srušio se samo nekoliko minuta nakon poletanja na aerodromu u Teheranu. Inicijalna procena zapadnih obaveštajnih agencija je da raketa nije oborila ukrajinski avion, koji se srušio danas u Iranu, kada je poginulo svih 176 putnika i članova posade, prenosi Rojters pozivajući se na kanadski bezbednosni izvor.

Iran je raketirao vojne baze SAD u Iraku u znak odmazde zbog ubistva generala Kasima Sulejmanija. „Sve je u redu“, ocenjuje američki predsednik Donald Tramp.

Iako reprezentuju svoje države, šačica lidera u svetu, u odnosu na ukupan broj stanovnika zemlje, igra se ratnih igrica zbog dominacije i pohlepe svake vrste. I prete da unište zemlju. Na klimatske promene, požare u Australiji i uništavanje životinja niko ne obraća pažnju.

Za vreme praznika u svetu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial