Crna Gora

Noćašnje izglasavanje Zakona o verskim zajednicama u Crnoj Gori potvrdio je lošu praksu iz regiona, gde skupštinska većina može da izglasa šta joj je volja. Ne znam primer u svetu gde država osniva crkve i uzima crkvenu imovinu. Na najgori mogući način vlast u Crnoj Gori reguliše odnos države i verskih zajednica. Ne bi me iznenadilo da Milo Đukanović postane patrijarh Crne Gore, i time postane svetovni i duhovni vladar Crne Gore.

Ima jedna istina, deca komunista ne razumeju šta znači demokratija, vladavina prava, privatna svojina,. To je pokazao raspad Jugoslavije, gde su se komunisti preobukli u nacionaliste i sve upropastili. Tako i Milo, kao komunista, na platformi gospodara i bosa, u zenitu moći reguliše odnose države i crkve.

Čitavoj ovoj nemiloj priči doprineo je i Vladika Amfilohije  i srpska politika prema susedima. Ostao mi je Vladika Amfilohije mučan kada je na grobu Zorana Đinđića držao govor. Njegovi nastupi su sa puno ostrašćenoasti i dnevne politike, što jednom duhovniku ne priliči. Srpska politika prema susedima je provokativna, jer uvek polaže pravo na identitet i istoriju, što vređa susede.

Istinu o Crnoj Gori voleo bih da saznam jer bih došao i do mog pretka koji je iz Crne Gore došao u Srbiju.

Crna Gora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial