Piše: Slobodan Martinović

U zemlji gde se u opisu posla podrazumeva da političar laže, krade postavlja se pitanje iz koje tačke može da se desi snaga promene dovoljna da ovaj nakaradni sistem uništi. Kandiduju se mnogi za donosioce odluka ali nekako više sa strane nego dubinski. Snagu promenu čine pojedinci poput Aleksandra Obradovića, Marije Lukić, Milana Jovanovića, Maje Pavlović, itd., koji su svojim delima pokazali hrabrost da budu normalni u nenormalnim uslovima. Kada bi deseti deo hrabrsoti i iskrenosti imali takozvani opozcionari promene bi došle veoma brzo.

Potrebno je da se ljudi poput Aleksandra, Marije, Maje i Milana udruže i kroz zajednički rad sa građanima dođemo do cilja  svi skupa. Cilj je demontaža jednog koruptivnog sistema koji traje već trideset godina.

Nažalost, danas imamo previše analitičara, eksperata, novinara koji jednim delom na ličnim borbama pojedinaca i profitiraju. Tu  su da ih ohrabre, podele nagrade, daju preporuke.  Oni nisau opasni za režim. A pritom uvek su dobro honorarisani.

Neophodno je odrediti ciljnu grupu za promene, koja bi se organizaciono uvezala i krenula u izgradnju boljeg društva. Ovih trista pojedinaca na raznim stranama,  što su zloupotrebili politički prostor, siguno nije ciljna grupa za promene.

Snaga promene
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial