Piše: Slobodan Martinović

Afere koje se na dnevnom nivou pojavljuju u Srbiji pokazuju koliko je sve otišlo predaleko. Vlast se brani lažima, što je veoma opasno. Institucije ćute. To je još opasnije. Otrgla se politička moć od zakona. Sa druge strane, opozicija aktivno pumpa afere što je i dobro i loše. Dobro je što obelodanjuje koruptvine radnje, loše je što što su pojedini opozcionari i sami imali afere u prošlosti. Nije poenta u tome što je na strani vlasti daleko veći broj afera u odnosu na opoziciju, nego što je prostor politike i donošenja odluka punih trideset godina zauzela družina koja radi po istoj metodologiji. Brine i to koliko se sve odvija brzo a u svemu ima istine. Da bi se stvar vratila u normalu neko mora da odgovara.

Politička hobotnica je razgranala pipke kapilarno. Lokal se sakrijo medijski. Jednim delom što su nezavisni lokalni mediji retki, i što su lokalne teme slabo zastupljene na medijima sa nacionalnom pokrivenošću. A na lokalu se baš krade.

Situacija nije nimalo bezazlena kako se preko svega prelazi. Nesrazmera je u odnosu laži prema istini. Istina mora da pobedi. Sa političarima koji imaju morala, poštenja, koji neće  plagirati i otimati na svakoj javnoj nabavci.

Afere
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial