Piše: Slobodan Martinović

Kada se žele objasniti politički autogolovi, vlast i opozicija koriste istu metodologiju. Činjenica je da autogolovi koje postiže vlast prave veće štete u društvu u odnosu na opoziciju. Ali neko ko se kandiduje da iz opozicije postane vlast, ne sme da zamajava građane istim metodama. „ Neko je doneo knjigu, taj neko nije snimljen, to je montaža vlasti, nisam znao koliko novca smem da unesem u zemlju, itd“. Smešna objašnjenja. Poštenije je bilo kazati odmah, zapalili smo knjigu.

Ova vlast treba da ode. Isto kao što je došla sa poplavama, požarima, sečom stabala, reknostrukcijom trgova, padom helikoptera, ubistvom Olivera Ivanovića, itd. Odgovore na pitanja trebaju da daju i predstavnici opozicije. Zašto se politikom bavi Dragan Đilas? Kada je bogat čovek. Ko su braća Trifunović u srpskoj politici? Kada imaju komunikaciju sa  širokim  spektrom  ljudi, počev od bezbedonosnih struktura, vlasti, „žestokih momaka sa asfalta“, itd. Zašto vlast kao glavnog opozicionara targetira Dragana Đilasa? Kada on nije toliko važan koliko mu svi daju na marketingu.

Za građane je najbolja varijanta da ignorišu i vlast i opoziciju. Da puste nek ove dve grupacije u zajedničkoj predstavi nestanu sa političke scene u Srbiji.

Autogolovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial