Srebrenica.

Srebrenički masakr, također poznat kao Srebrenički genocid, bio je genocidni pokolj više od 8.000 bosanskih muslimanskih muškaraca i dečaka u i oko grada Srebrenice tokom Bosanskog rata. Zločin su počinile jedinice Vojske Republike Srpske (VRS) pod komandom Ratka Mladića. Prije masakra, Ujedinjeni narodi su proglasili opkoljeni enklavu Srebrenica u istočnoj Bosni “sigurnom zonom” pod zaštitom UN-a.

Srebrenica je grad i opština u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina. To je mali planinski grad, a glavna industrija su solarna eksploatacija i obližnje termalne banje.

Blog #Argument

Opšti cilj: Doprineti objektivnom i nepristrasnom  izveštavanju građana i rešavanju javnih problema.

Specifični cilj: Razvijen Blog #ARGUMENT na sajtu www.bitovik.org.rs/blog/, zasnovan na informisanju građana, definisanju društvenih problema, činjenicama, podacima, građanima pruža razumljiv sadržaj u rešavanju javnih problema.

Rezultat: Održiv Blog #ARGUMENT na sajtu www.bitovik.org.rs/blog/, zasnovan na informisanju građana, definisanju društvenih problema, činjenicama, podacima, građanima pruža razumljiv sadržaj u rešavanju javnih problema.

Aktivnost: uključuje istraživanje, sakupljanje podataka, analizu, promišljanje, sposobnost da se napadne politički problem u raspoloživom vremenu u konkretne svrhe.

Uobičajeni stil: Primena formalne metodologije na politički relevantna pitanja; predviđanje posledica.

Modalitet: evaluacija

Metod: Sinteza informacija kako bi se iz njih izvukle političke alternative .

Predmet analize: Orijentisan ka pitanju ili problemu.

Prikupljanje podataka: Istraživanja ograničenog raspona i usmerene na konkretno pitanje.

Srebrenica
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial