Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović (subjektivni mislilac)

Srpska košarka

Odrastao sam u parku gde su se stalno igrali fudbal i basket. Gledam svaki dan sa prozora daleko veći park sa igralištima ali bez dece koja igraju fudbal i košarku.

Mi smo se kao klinci sportski brusili na ulici, nismo imali toliko dostupnih sportskih terena kao deca danas. Danas ih vode odmah u klubove, podigne se čitava porodična infrastruktura. Rezultat je da se  mali broj  dece ostvari kao sportista.

Malo toga deca i nauče u tim klubovima, uglavnom imitiraju pokrete velikih zvezda ili igraju po šablonu bez razmišljanja i kreacije.

Država je izfinansirala Zvezdu i Partizan u košraci. Šta je rezultat? Rezultat je da su posle ove sezone otišli visoko pozicionirani stranci i sada će njih zameniti neki novi visoko pozicionirani stranci. Domaćih mladih  igrača nema, kako će ih i imati. Sve je stvar budžeta koji se izdvaja za kupovinu košarkaša. Čist luksuz za jednu Srbiju.

Možda bi srpskoj košarci krenulo kada bi se malo sklonili Čović, Obradović, Danilović, Vujošević. Smorili su srpsku košraku.

Fudbal tek ne mogu da komentarišem.

Primećujem da sport komentarišu pojedinci koji loptu kao klinci nisu ni šutnuli.

Srpska košarka
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial