Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Milan Jovanović

Drugi osnovni sud u Beogradu  je bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića prvostepeno osudio na pet godina zatvora a zbog izazivanja teškog dela protiv opšte sigurnosti, odnosno zbog toga što je druge okrivljene podstrekivao da zapale imovinu novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića.

Svaka čast novinaru Milanu Jovanoviću što je imao snage, hrabrosti da sve izdrži, od paljenja sopstvene kuće, ugrožene lične bezbednosti, do vođenja sudskog spora, punih pet godina. To je cena borbe za istinu i pravdu.

Kada bi opozicija bila ovako posvećena, ova vlast bi bila smenjena.

Kada bi svi oštećeni podržali hrabre tužiteljke imali bi nezavisno pravosuđe.

Kada bi svi profesori i studenti podržali svoje kolege u borbi za slobodu dijaloga imali bi nezavisan univerzitet, kulturu dijaloga i razumevanja.

Kada bi sindikalne vođe podržale radnike imali bi dostojanstven rad u Srbiji.

Kada bi glumci podržali svoje kolege u pozorištu “Boško Buha”, Aca Bosanac bi bio preseljen na drugu lokaciju. A Siniši Malom ne bi Upravni sud vratio doktorat.

Kada bi, kada bi, itd

Ovom zemljom se vlada stahom, čistim strahom. Ljudi se plaše za svoje živote i egzistenciju, ucenjeni su od sistema na razne načine. Vlast udara na sve što mrda a ima odjek u javnosti.

Kako je počelo svi ćemo se naći na banderama.

Dokle ovo može da traje, videćemo.

Centar za istraživanje u politici Argument

Milan Jovanović
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial