Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Dronovi samoubice

Nekako najtačnije oslikavaju vreme u kojem živimo. Oni su povezani sa autoimunom bolešću, kada organizam uništava samog sebe a ne zna se uzrok. Ne zna se uzrok i što je Putin napao Ukrajinu, ruši gradove, sela, ljudi ginu, milioni raseljenih.

Da li se mir može jedino postići ako jedna strana u sukobu pobedi ili je moguć dogovor obe strane. Istorija je pokazala da su se mir, sporazum, postigli tako što je jedna strana morala biti poražena.

U ovom svetskom trenutku  gde se preti nuklearnim ratom, ako do njega dođe ne daj bože, neće biti ni pobednika ni poraženih. Iako su sve velike sile odavno odustale od raznih sporazuma, UN, Savet bezbednosti ne funkcionišu, tračak razuma i nade daje poseta Bajdena Kijevu uz logistiku Moskve. Ipak negde po dubini SAD i Rusija komuniciraju, što je dobro za čitav svet.

Šta će tebi predsedniče Vučiću, nabavka dronova samoubica? Lokalni ratovi se više ne vode nigde u svetu a da se ne umašaju velike sile. Upotreba samo jednog drona na Zapadnom Balkanu, od strane Srbije, izazvao bi sukob sa Nato savezom. Znamo svi kako smo prošli 1999. godine.

A zdravstvo, obrazovanje, socijalna zaštita na nivou socijalnog slučaja.

Postao si za vreme mandata stručnjak za vakcine, respiratore, koršarku, naoružanje, za sve. To nije normalno.

Iako si se potrudio da budeš ličnost ostao si individua. Nisi nam „isprao“ samo mozak nego si ga toksično zatrovao mržnjom.

Podnesi ostavku, raspiši izbore na svim nivoima, vrati građanima Srbije institucije i pravo glasa na normalnim izborima.

Vreme je da se povučeš.

Centar za istraživanje u politici Argument

Dronovi samoubice
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial