Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Kosovski čvor

U Piksijevoj psovci oslikava se sva frustracija jedne pogrešne politike, koja je začeta devedesetih godina. Koliko je jaka primila se i na Piksija, čoveka od velike sportske karijere. Ništa nije naučio od Japanaca. Da je naučio poklonio bi se i on protivničkoj publici.

U analizi kosovskog čvora osvrnuo bih se na politiku srpskih donosilaca odluka. Ako je potpisan Briselski sporazum, onda nema povratka na staro, nema izlaska iz kosovskih institucija. Briselskim sporazumom integrisane su srpske institucije  u kosovske. U čemu ne vidim problem. Problem je iz istih izaći i razvlastiti  Srbe, sa severa Kosova i južno od Ibra, od sebe samih.

Čemu to vodi. Bezvlašću i potencijalnom sukobu koji može da preraste u regionalni rat. Ovo je do sada najveća manipulacija Srbima na Kosovu, kojom se njihovi životi izlažu ekstremnoj opasnosti. Život u strahu i neizvesnosti je pakao od života.

Sada je jasno zašto je smetao Oliver Ivanović. Smeta svako ko može povezati Srbe i Albance, na ličnom i institucionalnom nivou.

Centar za istraživanje u politici Argument

smart
Kosovski čvor
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial