Blog #Argument

Piše: Slobodan Martinović

Desničarenje u prazno

Ovolika promocija desnice i rusofila na svim televizijama je frustrirajuća. Jasno je za Vučića, vlast, režimske medije na čijoj su strani zavese. Ako se ovako nastavi i N1 i Novu S je besmisleno gledati. Utisak, Među nama, Newsnight, Newsmax Adria, Dan uživo, dominiraju Dveri, Novi DSS, Zavetnici, Kosovski blok u kojem je i Narodna stranka. A tek analitičari, Vukadinović, Anđelković, Panović, Stanković, Milivojević, itd.

Čemu sve to?

Onda dolaze Ponoš, Đilas, „meka“ varijanta onog što desnica promoviše, kalkulantsko pakovanje u politici. Pre izbora bili su protiv sankcija Rusiji, sada su za, zbog interesa Srbije ali sa kritikom EU.

Osim par pojedinaca, Milan St. Protić, Boško Jakšić, nema objektivne političke analize zasnovane na činjenicama i političkim odnosima u svetu.

Najodvratnije izjave desničara su one koje prave paralelu sa bombardovanjem Srbije, negiraju ukrajinske žrtve, opravdavaju intervenciju Rusije.

Ozbiljnih istraživanja nema jer su sva naručena za potrebe naručioca.

U Srbiji nema na vidiku političke organizacije koja je spremna da bez kompromisa definiše probleme i izvede društvo iz začaranog kruga propadanja.

Ta matrica desničarenja, koja se predstavlja kao većinska Srbija, je zlo koje uništava Srbiju.

Centar za istraživanje u politici Argument

Desničarenje u prazno
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial